Skip links

075 - 68 455 73

info@fysiodekolk.nl

Maandag t/m Vrijdag

Big registratie nummer; 39915437504

Frits Eggink

“ik wil iedereen de intensieve zorg en begeleiding geven die ik een topsporter ook zou geven.”

Tijdens mijn jeugd heb ik als roeier ervaren wat fysiotherapie is. De therapeut deed veel moeite om mij uit te leggen hoe het lichaam werkt, hoe je het kunt verzorgen, en via de juiste training blessures kunt voorkomen. Mede hierdoor heb ik op hoog niveau kunnen presteren in het roeien.

Als fysiotherapeut wil ik voor elk persoon de juiste combinatie van behandelmogelijkheden vinden. Dat is de sleutel voor de patiënt om boven zichzelf uit te stijgen. Het vak is mede daarom zo breed en biedt veel mogelijkheden.

Mijn mooiste ervaring is als mensen weer volledig en met plezier hun lichaam kunnen gebruiken om (top) sport te beoefenen. Zo herinner ik mij een balletdanseres met een forse klacht aan de achillespees, waardoor dansen op hoog niveau niet meer mogelijk was. We hebben vastgesteld welke beperkingen er in de voet waren, en gericht kunnen behandelen. De pijn was niet direct weg maar trad pas op bij maximale belasting in haar sport. Door advies in belasting tijdens het dansen kon zij anders met haar klacht omgaan. Het uiteindelijke resultaat was dat ze gewoon weer op hoog niveau is gaan dansen.

Specialisaties

Manueel therapie;
Sportfysiotherapie;
Fysiotherapie.

Overige speerpunten

Alle wervelkolom gerelateerde klachten
(Fysiotherapeutische) begeleiding bij topsport
Hardloop analyse & loopscholing