Skip links

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Sportfysiotherapie behandelt patiënten die na ziekte of blessures weer willen sporten.

De sportfysiotherapeut begeleidt en adviseert sporters en atleten die hun sport op hun eigen niveau willen beoefenen. Indien nodig werkt de sportfysiotherapeut samen met andere disciplines zoals podotherapie en orthopedie afdelingen van ziekenhuizen in de regio. .
In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Onderdeel van de sportfysiotherapie is ook adviseren over:

  • het kiezen en beginnen van een sport.
  • sporten bij handicap of chronische ziekte.
  • sporten met overgewicht.
  • sportschoenen en braces.

Een groot deel van het werkgebied van de sportfysiotherapie bestaat uit het voorkomen en behandelen van blessures.

Tapen

Bij sportfysiotherapie maken wij regelmatig gebruik van de techniek ‘Tapen’. Met behulp van tape kunnen we steun geven aan (instabiele) gewrichten, spierverrekkingen en peesontstekingen. Tape fungeert als een kunstmatige band en geeft ondersteuning. Het doel is om ongewenste bewegingen zoveel mogelijk te beperken, terwijl het normale bewegingspatroon toch behouden blijft. 

wij gebruiken niet-elastische sporttape en medical tape, afhankelijk van het doel van de behandeling.

Blessures aan de voet, enkel, knie en schouder komen veel voor. De therapie richt zich hier niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Voor klachten  als instabiliteit in een gewricht, of om een gewricht of spier te ontzien, gebruiken wij tape. Dit kan zijn in enkel, knie, hand en pols, elleboog, schouder en ribben.  Bij jeugd met klachten aan en rond de knieschijf gebruiken wij speciale tape; zie hiervoor de kennisbank.

Voor sportfysiotherapie behandeling en advies kunt u terecht op de onderstaande locaties:

  • Praktijk Fysio de Kolk, SMC De Kolk in Oostzaan
  • Watt Cycling Centrum in Amsterdam
  • Praktijk Fysiomeer in Landsmeer
Maak online een afspraak!