Skip links

Therapie bij overgewicht

Voldoende bewegen is belangrijk. Het is goed voor uw conditie, spierkracht, botdichtheid en uithoudingsvermogen. Voldoende bewegen leidt tevens tot beheersing van uw gewicht.

Minimaal drie maanden traint u twee keer per week in onze oefenruimte. Het is mogelijk om de training na drie maanden voort te zetten. U begint met een intake bij de fysiotherapeut en de diëtist. U krijgt een advies op maat, aangepast op uw leefstijl.

Organisatie

  • De oefengroepjes bestaan uit maximaal 5 personen
  • U krijgt een individueel beweegprogramma van de fysiotherapeut
  • Tijdens deze 3 maanden wordt uw vetpercentage gemeten bij de fysiotherapeut, en uw lichaamsgewicht en tailleomtrek wordt bijgehouden door de diëtist.
  • De diëtist ziet u minimaal 3 keer (intake en 2 vervolgconsulten). U krijgt een persoonlijk op maat afstemmend dieetadvies. Daarnaast bespreekt zij ook uw specifieke wensen, uw medische situatie en uw leefomstandigheden.

Zowel voor kinderen als volwassenen die hun gewicht onder controle willen krijgen door een combinatie van dieet- en beweegadvies.

Voor therapie bij overgewicht en advies kunt u binnenkort terecht op onze locatie Praktijk Fysio de Kolk, SMC De Kolk in Oostzaan.

Maak online een afspraak!