Skip links

Oncologie fysiotherapie

Een op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met de diagnose kanker. Als u behandeling tegen kanker moet ondergaan of al ondergaan heeft dan is het zinvol om uw conditie op peil te houden, ook al is dit misschien niet het eerste waar u zin in heeft of aan denkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen sneller belastbaar zijn na behandeling met oncologische fysiotherapie.

Als specifiek geschoolde fysiotherapeuten bieden wij u een programma op maat. Dit bestaat uit een combinatie van kracht, conditietraining en lenigheid. Tevens adviseren wij u over opbouw van activiteiten vanuit uw lage energieniveau. U wordt begeleid in het geleidelijk weer opbouwen van uw dagelijkse bezigheden thuis, uw hobby’s en werkzaamheden. Op een verantwoorde manier kunt u aan uw conditie werken en binnen uw eigen grenzen actief blijven.

Oncologie fysiotherapie kent zowel tijdens als ook na de behandeling van kanker vele voordelen:

Fit blijven tijdens de behandeling van kanker:

  • Behouden van fitheid en spierkracht.
  • Verminderen van klachten zoals misselijkheid, vermoeidheid of pijn.
  • Beter verdragen van de chemotherapie.
  • Een van lager risico op voortijdig stoppen van de chemotherapie.

Fit na de behandeling van kanker:

  • Verminderen van pijn en beperkingen die het gevolg zijn van de medische behandeling van kanker.
  • Leren omgaan en doseren in opbouw van werk en hobby’s.
  • Op de juiste manier met uw energie leren omgaan.
  • Conditie en kracht opbouwen.

Samen staan we sterker! Wij als oncologiefysiotherapeuten weten wat de behandeling met uw lichaam doet en tegen welke beperkingen u aanloopt. Na de behandeling van kanker vraagt u zich misschien af hoe u uw leven weer oppakt. Wij helpen u hier graag mee; wij nemen de tijd om samen met u te bepalen welke activiteiten u al kunt opbouwen, en wanneer u juist rust nodig heeft. Hierin werken wij nauw samen met de oefentherapeut Mensendieck voor slaap- en ontspanningstherapie, en met de diëtiste voor voedingsadvies.

Voor oncologie fysiotherapie kunt u terecht op onze praktijk Fysio de Kolk, SMC De Kolk in Oostzaan

Maak online een afspraak!